Drev

DREV

 

Anmälningsblanketter hittar du här.

 

Drevprov träffar på tre ställen 29 september!

 

Klubben har återigen ansökt och fått dispens från SKK, för att släppa hund före 1 oktober i utbildningssyfte av våra drevdomare. Förra året hade vi samma sak för intresserade hundägare. Nu i år slår vi ihop båda dessa grupper och hoppas att diskussionerna kommer vara många och långa efter att man gemensamt lyssnat och kanske även sett hur just den hundens egenskaper ska bedömas efter regelboken.

 

ALLA är välkomna – klubben bjuder på grillkorven & drickan, kaffet m.m. får man ta med sig själv! Markvärdarna kommer släppa sina hundar så den egna hunden får vackert vänta hemma ett par dagar!

 

Platserna är:

 

Hörle bruk – Norr om Värnamo. Anmälan till Rolf Böhn. 0705 – 920190.

 

Mjösebo – Väster om Högsby. Anmälan till Mikael Davidsson. 0706 – 44 17 38.

 

Toverum – Öster om Vimmerby. Anmälan till Ulrika Hemmingsson. 073 – 0363480 el 073 – 0935060

 

 

Här under ser ni resultatet av det ordinarie drevproven 17/18

 

Ordinarie drevprov blev tyvärr inställt i Januari-18.

Rörligt drevprov resultat Jan-18

 

Ordinarie drevprov November-17

Rörligt drevprov 1Okt-31Dec-17

 

 

Lyckade drevprovsträffar 16 & 17 september.

 

Under lördagen den 16:e var det Toverum som var skådeplatsen med markvärdarna Jonas & Ulrika Hemmingsson. Tre killar och en tjej hade hörsammat kallelsen och fick tillsammans med Råbockmossens Jazza uppleva ett riktigt bra rådjursdrev. Sedan blev det ett något hackigare hardrev!

 

Vädret var gynnsamt och vid korvgrillningen fanns gott om tid att diskutera vad som hunden presterat och allmänna frågor om framför allt drevprov.

 

Söndagen den 17:e var det dags nere i Sävsjöström. Klubbens ordförande var markvärd och hade till sin hjälp även domaren Filip Österlind. Här släppte man Traskas Tuja och fick dreven i omvänd ordning. Först ett hackigt hardrev och sedan ett betydligt bättre rådjursdrev. Hela familjen Lönnqvist var på plats och tvååriga Selma satt mestadels på pappas axlar medan vi släppte tiken. Här fick vi ett återbud, så det blev bara en kille som hängde på. Vädret var kanonbra och vi satt åtskilliga timmar vid grillplatsen.

 

Det känns som om det var ett riktigt beslut att genomföra dessa träffar och jag är övertygad om att klubben inför nästa år kommer anordna detta igen. Nu behöver vi bara hitta en lämplig mark i den västra delen av Småland.

 

Tack alla inblandade för att ni kom och ställde upp för klubben och våra kära taxar.

 

Mikael Davidsson. Ordf. Smålands Taxklubb.

Ordinarie Drevprovet 2016

Resultat

Rörligt Drevprov 2016

Resultat

Rörligt Drevprov 1/1 - 31/1 2017

Januaris rörliga drevprov lockade 15 hundar med 18 starter och resultatet blev 13 1:a pris, 2 3:e pris och 3 nollor vilket ger en medelpoäng på 2,4. Provet bästa hund SEVCH Cita 1 rå 51 poäng, äg Rolf Böhn, Värnamo. Cita är ytterligare ett exempel på att det går kombinera drev och spår.

Resultat

Uttagningsregler till Drev-SM 2017

Varje lokalklubb anmäler en (1) hund enligt nedanstående regler:

Antalet deltagare vid själva SM: 10st + fjolårets vinnare (som är direktkvalificerad). Varje enskild hund får endast deltaga 3 gånger på SM tävling

Anmäld hund måste ha startat minst 4 ggr och de senaste 4 resultaten räknas, minst 2 av resultaten ska vara från drevsäsongen före gällande SM och minst 1 av resultaten ska vara på ordinarie drevprov. Proven får tas i vilken lokalklubb som helst inom SvTK. Sämsta provresultatet räknas bort, vilket gör att de 3 bästa provresultaten räknas. Ett resultat från ordinarie prov måste dock alltid ingå i de tre (3) slutresultaten.

HS väljer ut de 10 ordinarie deltagarna, övriga hundar blir reserver i poängordning. Vid samma poäng erhåller den äldsta hunden företräde, detta gäller både vid uttagning och resultaträkning gällande SM-placeringar. HS förbehåller sig fri prövningsrätt.

Tävlingsdag: Den första måndagen i November.

Lokalklubbarna skall senast den 1 maj anmäla sin representant för årets drev-SM till HS. Anmälan skall åtföljas av åberopade handlingar. För sent inkomna anmälningar kommer att återsändas till klubben, poststämpelns datum gäller.

Två domare system gäller vid SM

Det är upp till varje hundägare att anmäla sitt intresse till klubben för att deltaga till kommande SM

Anmälan ska skickas till styrelsen senast 1 april

 

Frågor och information om vår drevverksamhet

Kontakta

Ulrika Hemmingsson

0492- 450 60 / 073 -036 34 80

ulrika@smalandstaxklubb.se

 

Swish nr: 1235104922 skriv namn och registreringsnummer.

Om oss

 

Vi är Svenska taxklubbens näst största lokalklubb med över 500 medlemmar i Jönköping och Kalmar län.

Din åsikt är viktig

 

Har du tips/råd om förbättringar på hemsidan, tveka inte på att kontakta oss.

 

 

E. web@smalandstaxklubb.se

W. www.smalandstaxklubb.se

Copyright @ All rights reserved