Ungdom

DREVPROV TRÄFF för de som är nyfikna och oerfarna Taxägare!

Nu står hösten och därmed även drevprovssäsongen inför dörren! Är du ny inom drevprovssammanhanget och vill veta mer om hur just ett drevprov går till samt vad som bedöms under provets gång, regler, förutsättningar mm så har vi den optimala aktiviteten för dig. Under helgen den 16-17 september så annordnas det drevprovsträffar på tre olika platser, träffarna kommer att anordnas i Toverum Vimmerby kommun, Mjösebo Högsby kommun samt Sävsjöström Uppvidinge kommun. Drevprovsträffen kommer att vara gratis och vi kommer att bjuda på korv och dryck.

Vi som anordnar träffarna är drevprovsdomare samt erfarna hundförare med vana av drevprov. Träffen kommer att utgå från att vi släpper en hund som vi arrangörer har med oss och som vi gemensamt diskuterar kring. Detta för att få en bild utav hur ett drevprov kan se ut samt ge er möjlighet att ställa alla de frågor som ni önskar. Klubben har sökt dispens för att få släppa löshund på rådjur hos skk och har fått detta beviljat.

Träffarna vänder sig i första hand till medlemmarna i Smålands Taxklubb men ni med närhet till de olika träffarna som tillhör annan lokalklubb är hjärtligt välkomna.

För ytterligare information kontakta:

Adam Lönnqvist 076-8179648 adam@smalandstaxklubb.se

Rebecka Lönnqvist 070-4446484 rebecka@smalandstaxklubb.se

Välkommen till Smålands taxklubbs ungdoms sida!

Som ny tax ägare och medlem i vår lokalklubb har vi beslutat att du ska få lite hjälp på traven med din hund och allt som du kan tänkas fundera över.

NY MED TAX heter en sluten Facebook grupp, tänkt att vara ett forum för våra medlemmar och de som har en koppling till vårt verksamhetsområde (Kalmar & Jönköpings län).

I gruppen finns några ur styrelsen i Smålands taxklubb som kan bistå med sin erfarenhet oavsett vilken inriktning du har på din framtida användning av din Tax. Jakt, viltspår, utställning eller bara som sällskapshund?

Inga frågor kommer vara för dumma – vi har alla varit oerfarna och att dela med sig av sina lärdomar gynnar i längden – din hund!

Ansvariga för denna Facebook grupp är fyra personer, varav tre är under 30 år och naturligtvis Tax ägare. Ledare för gruppen och tillika medlemsansvarig för vår lokalklubb är Ulrika Hemmingsson. Hon har breda kunskaper om det mesta inom ”Tax världen”.

Vi kommer försöka ordna olika typer av träffar framöver – Viltspår, Ringträning innan utställningarna, drevprov till hösten och kanske en trimningskurs?

Ni får framföra era förslag via mejl eller via ” Ny med Tax ”

Ulrika@smalandstaxklubb.se

Filip@smalandstaxklubb.se

Adam@smalandstaxklubb.se

Rebecka@smalandstaxklubb.se

Varmt välkomna!

Mikael Davidsson

Ordförande Smålands Taxklubb

E.U.

Om oss

 

Vi är Svenska taxklubbens näst största lokalklubb med över 500 medlemmar i Jönköping och Kalmar län.

Din åsikt är viktig

 

Har du tips/råd om förbättringar på hemsidan, tveka inte på att kontakta oss.

 

 

E. web@smalandstaxklubb.se

W. www.smalandstaxklubb.se

Copyright @ All rights reserved